lauantai 4. elokuuta 2018

Melontakesä

Olemme jo siirtyneet elokuun puolelle, mutta kesä vaan jatkuu.
Toukokuussa hellettä, kesäkuu hellettä, heinäkuu superhellettä.

Aina kun on ollut mahdollista niin on tullut käytyä melomassa joku pikku lenkki.
Aika hyvin on oman alueen huippuhyvät melontamahdollisuudet tullut kokeiltua. Tälle kesälle olen melonut ainakin seuraavissa vesistöissä:  Kangasalan Vesijärvi, Näsijärvi, Längelmävesi, Roine, Päijänne, Suomenlahti, Pyhäjärvi (Tampere) ja  Hankavesi.
Melontamatkat on vaihdelleet ehkäpä lyhimmillään n. 5 km melonnasta n. 40 km yhden yön vaatineeseen melontaretkeen. Se oli osasuoritus noista edellisessä kirjoituksessa mainituista suunnitelmista. Reitti meni Oriveden asemalta Kangasalle Pelisalmeen.  Reissun tuuliolosuhteet oli kohtuu haastavat, tuulen nopeus tasaisesti n. 4m/s ja puuskissa selkeästi enemmän. Mutta tarkoituskin on ollut testailla kajakkiani erilaisissa olosuhteissa kun kesän päätavoite melontaharrastuksessa näyttäisi lähestyvän toteutustaan.
Viimeiselle "treenimelonnalle" ennen Inarille lähtöä sain mukaan Inarille mukaan lähtevän kaverin, joka yllytyksestäni on hankkinut itselleen samanlaisen kajakin kuin minulla on.
Lähdimme Pirkkalasta melomaan Pyhäjärvelle ja kävimme katsomassa miltä Ratinan suvanto näyttää vedestä päin katsottuna. Tuuli oli menomatkalla myötäinen, n.  3 m/s ja kaverini epäili että paluumatka on työläämpi. Ilmeisesti meloimme reippaammin kun paluumatka sujui kuitenkin nopeammin kuin menomatka. Kajakkien toimiminen aaltojen kanssa tuli myös moneen kertaan testattua, kun saimme erikokoisten veneiden ja laivojen aikaansaamia aaltoja nautittavaksemme. Melonta edelleen vahvisti käsityksiäni siitä että tämä kajakki toimii isoissakin aalloissa hyvin.

Viikko vielä odotusta ja sitten kohti Inarijärveä. Lähtöpaikaksi olemme sopineet Nanguan niemen
Nanguanniemi
Muutaman viikon ajan on tullut pyöriteltyä karttoja ja mietittyä vaihtoehtoisia reittejä. Lähtöhetkellä pitää vielä tarkistaa sääennusteet ja varsinkin tuulensuunnat reissun ajalle ja sen mukaan sitten valitsemme lopullisen lähtösuunnan. Itse reissussa suunnitelma luonnollisesti päivittyy päivittäin. Tavoitteena on tehdä rento reissu ilman isompia suorituspaineita. Lisäksi olemme sopineet että yritämme reissussa myös vähän kalastella. Omasta edellisestä kalastusreissusta taitaa olla joitakin kymmeniä vuosia ja virvelikin on vielä kaupassa. Inarijärveltä löytyy joitakin autiotupia sekä ns. veneilytukikohtia. Ajatuksena on että käymme niistä melko moneen tutustumassa, mutta yöpymiset todennäköisesti hoidamme pääasiassa omassa majoitteessa tai riippumatossa.
Vielä hetki malttamatonta odotusta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti