torstai 23. toukokuuta 2013

Kevät on täällä hämeessä jo vaihtunut kesäksi, tuomi kukkii, nurmikko kasvaa niin ettei leikkuri pysy perässä, etanat näyttävät valtaavan lähiympäristöä ja jättiputkiesiintymä laajenee tonttini vieressä hurjaa vauhtia.

Lähi- ja ehkäpä vielä paremmin kuvaava lyhyt-retkeily on lähtenyt tälle kesälle hyvin liikkeelle. Se sai alkunsa helatorstaina kun yövyin Laipanmaalla. Viime viikonloppuna taas ulkoruokinnassa ja yöpyminen taas Laipanmaassa. Kesäyössä ei ole muuten mitään vikaa, mutta nukkumiseen ei tahdo jäädä aikaa. Ukkonenkin jyrähteli aamuyöstä ja joku salamanvälähdyskin oli näkyvissä. Noin klo 02 asti piti tuijotella nuotiota ja noin 5:00 teeret olivat soimassa niin lähellä, että oli pakko lähteä "hyvin nukutun yön jälkeen" tarkkailemaan tilannetta.
Lähin teeri löytyi muutaman kymmenemetrin päästä kodastani, mutta jostain syystä se ei viihtynyt seurassani. Seuraavaksi uutta ääntää kohti ja noin 200m käveltyäni pääsin vähän aikaa seuraamaan, kuinka teeri suhistessaan pomppi, ilmeisesti intoa niin paljon, ettei jalat pysy maassa. Sitäkään en onnistunut lähestymään kuvausetäisyydelle, pitäisi varmaan hoitaa kuvaus kojusta. Sitten taas nuotion sytytykseen ja aamukahvin keittoon ja kuuntelemaan aamukonserttia.

Nyt taas tulevana viikonloppuna vähäksi aikaa maastoon, nyt tosin vähän kauemmaksi, perjantaina lähestymis"marssi" autolla ja lauantai aamuna sitten lyhytretkeilyn tarkempaa suunnittelua. Jos tämä näin jatkuu, niin tästähän voisi tulla hyvä retkeilykesä. Tulollaan olevan kanootin suhteen en ole ehtinyt vieläkään toimia, mutta ehkä lähitulevaisuudessa sekin asia etenee.

Hyviä lähi-, lyhyt, yms-retkiä kaikille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti