lauantai 24. kesäkuuta 2017

Ajassa taaksepäin

Juhannus 2017
Kuulin että ihmisillä on juhannuksen edellä pinna kireellä, sen huomaa kuulemma mm. kaupassa ja liikenteessä.  Minnehän heillä on kiire ja mikä heitä ahdistaa?
Kun nämä kiireiset ihmiset ovat ehtineet jo mennä kiireineen, on aika lähteä rauhassa juhannuksen viettoon.

Asuntoautolla eli kotilolla liikkeelle, tiellä rauhallista ja mielikin levollinen. Pitempää ja hitaampaa, mutta rauhallisempaa reittiä kohti Liesjärven kansallispuistoa. Aika monta juhannuskokkoa näkyi reitin varrella.  Illalla noin klo 22 Pirttilahden pysäköintipaikalla, näytti olevan autojen perusteella muitakin liikkeellä, vaikka ketään ei näkynyt.   Pientä iltapalaa ja sen jälkeen vielä pieni iltalenkki Kyynärän kannasta pitkin.  Luonto oli asettunut hetkeksi lepoon ja ympärillä oli hiljaisuus, edes yölaulajat eivät vielä olleet äänessä.


Aamulla heräsin n. Klo 05, avoimesta ikkunasta kuului konsertti, kurjet,kuikat,teeret, rastaat, ...
"Pakko" oli lähteä nauttimaan konsertista.
Aamupalan jälkeen uudestaan liikkeelle, tällä kertaa Kyynärän  kannasta pitkin järven toiselle puolen.  Kannaksella on upeita puita, kaiken ikäisiä ja kaiken kokoisia, lujilla olleita ja helpolla päässeitä,  ...
Matka jatkui Savilahden leiriytymispaikalle, virkuimmat olivat sielläkin jo heränneet, laskeskelin että paikalle oli leiriytynyt noin viisitoista teltallista. Sitten samaa reittiä takaisin.

Autolla aikamatka taaksepäin, Korteniemen perinnetilalle. Noin sadan vuoden hyppäys ajassa taaksepäin.

Upea rauhoittava ympäristö,  luonnon niittyjä,  muutama lehmä pellolla, lampaat aitauksessa, maatiais kukko kanoineen, hevoset aitauksessa,...Rannassa savusaunan vieressä vanha, paljon maailmaa nähnyt kuusi, jonka oksien alle oli helppo kävellä vaikka sateen suojaan, tosin nyt ei satanut.


"Metsänvartijan frouva" paikalla, lisäksi muitakin vieraita. Piika oli lähtenyt juhannuksen viettoon, niin emännällä tuli vähän kiire, kun piti hakea kotkansiipisaniaisen lehtiä kynnysmatoksi, että vieraat voi astua pirttiin.

Pitäähän vieraille kahvit keittää, tuli hellaan, vettä kaivosta.


Kuparisten kahvipannujen mukaan ylimääräiset renkaat hellan levyjen kohdalta pois niin, että kahvipannujen pohjat asettuivat hyvin tulen päälle.
Veden kiehumista odotellessa on hyvä aika kehrätä rukilla lankaa ja muistellaan samalla vanhoja hyviä aikoja.


Vesi alkaa kiehua, kahvipavut myllyyn ja kohta on hyvän tuoksuiset höystöt valmiina laitettavaksi pannuun. Taas rauhassa odottelua, että kahvi"ässehtii"
Porsliinit hyllystä pöydälle ja kahvit kuppiin. Ja jos osaa niin kuuman kahvin voi hyvin ryystää kuumana lautaselta.Upea hetki ja tunnelma, äkkiä vierähti parituntia kahvihetkessä vanhojen asioiden ympärillä.
Tunnelmaa ei voi riittävän hyvin kertoa, se pitää kokea, suosittelen lähtemään aikamatkalle Korteniemeen, kiitokset upeasta aamupäivästä talon emännälle.

Juhannusmatka jatkuu rauhallisella mielellä ilman tarkkaa suunnitelmaa eteenpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti