lauantai 12. huhtikuuta 2014

Kilojen viilausta

Reissukuume lähestyy huippuaan, lääkitykset eivät mitään auta, pakko se vaan on lähteä tunturiin saamaan edes väliaikaista hoitoa.

Vielä muutama päivä töitä ja sitten kohti pohjoista.
Valmistelut on sujuneet ilman ongelmia ja ovat nyt jo varsin hyvässä vaiheessa.
Varustelista on tullut valmisteltua, ja tavarat läpikäytyä. Jotain pientä on vielä hankinnassa, mutta ei mitään merkittävää. Vielä kerran käyn listan kriittisesti läpi ja ehkä siitä jotain voi vielä karsiutua poiskin.
Ruokalistaakin on tullut tehtyä ja kuivat muonat on kaikki hankittuna. Jauhelihat paistoin eilen ja tänään kuivauksen päätyttyä on vielä niiden pakkaus.

Sääennusteita on tullut seurattua aktiivisesti. Yr.no on hyvä sivusto, sieltä saa pienempienkin paikkojen ennustuksia hyvin ulos.
Nyt olen seuraillut lähinnä Ropinsalmen ja Taabman sääennusteita. Yr.no/Ropinsalmi.
Vielä kun valitsee kieliasetuksista kväänin kielen, niin ennuste on mukavaa luettavaa
Nyt ennusteiden puolesta näyttää todella lupaavalta. Nyt paripäivää pitäisi Ropinsalmella olla lämpöasteita ja sen jälkeen on tulossa reipas pakkanen pariksi vuorokaudeksi. Torstaiksi lämpöasteita ja perjantaista eteenpäin aurinkoista, pientä yöpakkasta ja päivisin lämpöasteita.

Eilen suoritin ahkion testauspakkauksen ja paljonlaisesti näytti taas tavaraa kertyvän. Hieman pakkaukseen tuo helpotusta tuo uusi ahkio, joka on mitoiltaa hieman suurempi, kuin oma puuahkioni. Suunnilleen samoissa lähtöpainoissa taidetaan liikkua, kuin aikaisempinakin keväinä. Noin 1,5 kg sain jo eilen karsittua, kun kävin kriittisesti läpi ns. ylimääräistä sälää. Esim osa kodan lumiankkureista saa jäädä kotiin, kun voin käyttää ahkion vara-aisoja ja aisan korjausosia kodan pystytyksessä. Samoin oli varusteissa kesäkäyttöön liittyviä telttakiiloja yms.
Vielä kerran käyn varusteet läpi ja yritän vielä jotain saada karsittua pois matkasta.

Grammojen viilaajaa minusta ei saa, mutta noita kiloja voisin yrittää vähentää. Yritystä on ollut tällekin keväälle, mutta huonolla menestyksellä. Helpoiten kuorma kevenisi, kun omaa painoaan pudottaisi 10 kg.
Ruokien kuivaamisen merkitys on muuten melkoinen, Ronille on 5 kg säkki kuivalihaa ruuaksi (on muuten melko iso pussi sekin). Se vastaa n. 20 kg tuoretta lihaa, joten on siinäkin ihan hyvä painonsäästö.

Ropinpirtin munkkikahvilla aloitan tämän reissun
Ropinsalmi on siis lähtöpaikkana, lähtösuunta on sitten kiinni päivän kelistä. Jos lumi kantaa Ronia hyvin, niin suuntaan kohti itää, mutta jos lumi ei oikein kanna, niin sitten siirrymme avotunturiin tätä kuvassa näkyvää uraa pitkin eli suunta suoraan pohjoiseen.

Jos vaellus etenee suunnilleenkaan suunnitellusti, niin toukokuun neljäspäivä "laskeudun" ruuhkaiselle Kilpisjärvelle, syynä vain kaksi kalaa. Luulen etten siinä ruuhkassa kovin kauaa viihdy vaan siirryn Ropinpirtille saunan lauteille ja sen jälkeen nokka kohti kesää.

Perästä kuuluu sanoo torvensoittaja.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti