lauantai 5. huhtikuuta 2014

Kevätvaellus 2014 valmisteluja

Valmistelussa aletaan siirtyä loppuliitoon, puolitoista viikkoa ja nokka kohti tuntureita.
Sukset on haettu huollosta, uusi ahkioni on ollut kotona jo hetken aikaa.
Eilen sain liitettyä ahkion aisat ja koiran vetovaljaisiin liitettävät aisat yhteen, yhdistelmä alkaa olla vetoa vaille valmis.
Tavaralistat on tullut päivitettyä ja ruokalistakin on jo valmiina.
Varustelistan mukaan kun katselin tavarat läpi, niin hankintalistalla ei taida olla enää muuta kuin vieläkin harkinnassa oleva aurinkokenno, kameran rikkoutuneen vastavalosuojankin sain viikolla haettua, todennäköisesti siis kuviakin on reissusta tulossa.

Alkavalla viikolla alan hankkimaan ruokalistan mukaiset ruuat ja aloitan ahkion koepakkaamiset.
Mukava oli eilen seurata Ronin reagointia, kun aamulla kävin trangian tavarat läpi ja pakkasin trangian omaan pussiinsa. Roni kulki kuin varjo perässä, ilmeisesti sillä huoletti, ettei vaan isäntä karkaa maastoon ilman koiraa.

Reissusuunnitelmakin on valmiina, tällä kertaa se on poikkeuksellisen mielenkiintoinen, koska suunnitelma pitää sisällään muutamia kiinteitä pisteitä ja loppu jää säädettäväksi maastoon. Lähtöpaikka on tiedossa, seuraava tiedossa oleva asia on, että tavoitteena on olla lähdön jälkeen kahdeksantena päivänä tietyssä paikassa, mutta näiden kahden pisteen välinen reitti tulee hahmottumaan päivä kerrallaan. Keliolosuhteet on tällä hetkellä erittäin mielenkiintoiset ja varmaan myös haastavat, erityisesti Ronille. Lunta on Kilpisjärvellä n. 150cm, koivikoissa ja alemmissa maissa lumi ei ole vielä kantavaa. Sääennustetta on tullut seurattua päivittäin jo jonkin aikaa. Nyt on onneksi alkavan viikon loppupuolelle lupailtu jo välituntureiden korkeudelle useita asteita lämpöasteita. Jokatapauksessa lumiolosuhteet tulevat vaikuttamaan oleellisesti tuohon ensimmäisen 8 pv vaellussuunnitelmaan.
Jatko-osa vaellukselle on osin vähän tarkemmin tiedossa, nimittäin kaksi seuraavaa päivää siitä eteenpäin on lyöty suunnittelumielessä lukkoon.
Reissun loppuosakin on vähän hahmollaa, koska näiden "lukittujen" päivien jälkeen on vajaa 3 vrk aikaa siirtyä vielä ratkaisematonta reittiä paikkaan, jossa minulla pitäisi olla ehkäpä ainutlaatuinen mahdollisuus. Paikalla pitäisi nimittäin olla henkilö, joka on ollut tällä samalla paikalla ensimmäisen kerran 50 vuotta aikaisemmin, kerron asiasta tarkemmin vaellukseni jälkeen, mikäli asiassa on jotain kerrottavaa.
Sitten onkin kaksiviikkoa vaellusta takana ja reissu alkaa kaartumaan loppusuoralle, kolme vaelluspäivää on vielä sen jälkeen käytettävissä siirtymiselle tienvarteen, tämänkään välin reittiä en ole vielä mitenkään ratkaissut, hyviä vaihtoehtoja on onneksi tarjolla tälle loppupätkällekin riittävästi.

Ehkäpä tuosta edellä kirjoitetusta voisi päätellä, että vaelluskuume alkaa olla kohtuullisen korkealla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti