keskiviikko 30. tammikuuta 2019

Kevättä odotellessa, kesääkin miettimässä

Tämän vuoden suunnitelmia muuttanut puhelu Enontekiöltä ei jäänyt vain puheluksi.
Suunnitelmat on tarkentuneet, lukitsimme Ropin autiotuvan pienen remontin aikataulun ja  viime viikonloppuna se tuli julki luontoon.fi sivulla. Pääsiäisenä tupa on vielä retkeilijöiden käytössä, mutta heti sen jälkeen alkaa talkoot. Tarkoitus on nostaa kämppää vähän ylös, purkaa vanha lattia ja tehdä uusi tilalle. Lisäksi ehkä laverien, pöydän ja penkin siistimiset.
Talkooväki muodostuu käsivarren kulkijoista, meille nämä kämpät ovat sen verran ainutlaatuisia maailmassa, että haluamme edesauttaa niiden säilymistä kunnossa. Aika pienellä porukalla tuo talkoo tullaan hoitamaan, pieni työmaa, niin ei kannata kovin isoa porukkaa sen ympärille kerätä.


Kevätvaellus jatkuu sitten jonnekin käsivarren alueelle talkoiden jälkeen, mutta luulen että sen suunnittelun jätän sinne huhtikuulle. Silloinen lumitilanne vaikuttaa luonnollisesti suunnitelmiin. Karkeasti ajateltuna vaihtoehtoja on tietysti kaksi. Aloitan vaelluksen remontin jälkeen Ropinsalmesta ja se suuntautuu joko välituntureille tai sitten sieltä kohti yliperää. Toinen vaihtoehto olisi siirtyä ensin Kilpisjärvelle ja tehdä sieltä joku reissu. Reissun pituuskin on vielä vähän arvoitus, mutta toivottavasti talkoiden jälkeen jäisi vielä noin viikko aikaa olla vaelluksella.

Muutakin suunnittelua on käynnissä käsivarren syrjäisempien autiotupien hyväksi, mutta se asia vaatii vielä valmistelua.  Sen uskallan luvata, että suunnitelmat on mielenkiintoiset ja ehkäpä jopa ainutlaatuiset. Mitäpä sitä ei tekisi ainutlaatuisen autiotupajärjestelmän eteen, kun niiden yllä leijuu nyt varsin synkät pilvet,  korjausvelka kasvaa ja metsähallitus suuntaa voimansa sinne, missä liikkuu isot ihmisjoukot.

Eli malttamattomana tässä odottelen kevättä samalla talkoita suunnittelen.

Inarijärven kartta on myös jo aktiivi käytössä, elokuun reittivaihtoehtoja tulee tämän tästä pyöriteltyä. Vasemman puolen kartasta löytynee reissun lähtö ja paluupiste, missä se sitten tarkemmin on, sitä en vielä tiedä.  Oikean puoleisessa kuvassa taas näkyy ajatellun reissun itäisin ja ehkäpä pohjoisin piste, sekin tarkentunee kunhan vielä jossain välissä porukallakin pääsemme reissua suunnittelemaan. 
Eli kevättä rinnassa ja kesä mielessä, vaikka lunta tuntuu satavan kerrankin tänne oikein kunnolla. Kohta alkaa olla 50cm lunta täällä Kangasalan kulmilla.


1 kommentti:

  1. En ole Ropilla kertaakaan käynyt, aina on askel, kanootti tai liuku vienyt ylemmille maille tai Lätäkselle. Mutta ehkäpä siihen nyt tulee tilaisuus.
    Lieneekö sinne tarkoitus pystyttää puolijoukkueteltta tuvan korvaajaksi tuon rempan ajalle? Ei ainakaan mainittu tuossa tuvan sulusta kertovassa tekstissä.

    VastaaPoista