sunnuntai 21. tammikuuta 2024

Vuosi 2024 suunnitelmia tai ajatuksia tulevista reissuista

 Retkeilyn "katovuoden" jälkeen on tarkoitus saada retkeilyn "satokausi" paremmalle mallille. Jotain on suunnitelmissa ja jotain on vasta ajatuksen asteella.

Perinteinen kevätvaellus käsivarteen, se on nyt must listalla mutta suunnitelmat vielä auki. Ainakin pari vaihtoehtoa, joista toinen on pitkäaikainen haave, mutta onnistuuko se vielä toteuttaa jää nähtäväksi. Siihen vaikuttaa kaksi seikkaa, joista toiseen en voi lainkaan vaikuttaa ja toisenkin osalta mahdollisuudet on vähäiset. Unelmana on tehdä myöhäiskevään vaellus joka loppuisi ehkä siihen että kevät on vaihtumassa Kilpisjärvellä kesäksi. Jokainen kevät on erilainen ja kukaan ei tiedä millainen se on tulevana keväänä. Ja toinen merkittävä seikka on asia joka mahdollistaa retkeilyn, työasiat. Keväällä on käynnistymässä useita hankkeita ja aika näyttää että vaikuttaako ne retken ajankohtaan. Voi olla että ne jopa ohjaa reissua keväämmälle. Mielikuvissa olen tätä reissua tehnyt jo monena vuonna, virtaavat joet, muuttolinnut tunturissa, ei juurikaan muita kulkijoita, tunturikasvit alkavat heräämään, ...

(kuvia klikkaamalla ne avautuu isompana)






Vätsäriin melomaan. Aikaisemmin olin jo parin kaverin kanssa alustavasti sopinut että Vätsäriin melomaan vuonna 2025, mutta kuume on kovasti nousemassa. Vakavasti on harkinnassa lähteä Vätsärin pohjoisosaan melontaretkelle joskus ehkä elokuun alussa. Turkoosin kirkkaat vedet, kapeat salmet, järvien väliset kosket, upeat kallioseinämät, ...Tähänkin liittyy vähän aikatauluhaastetta, joka liittyy toiseen vaellusreissuun, josta lisää seuraavien kuvien jälkeen. 








2014 oli Metsähallistukselle ja ennenkaikkea kaikkien retkeilijöiden avuksi tehtävien talkoiden "merkkivuosi", siitä se kaikki alkoi. Manto-ojan toteutuneesta talkoista tarkemmin tässä:

Manto-ojan talkoot

Eli syksyllä tulee kymmenen vuotta täyteen noista talkoista ja sitä on syytä juhlistaa, onhan se poikinut melkoisesti jatkotarinaa talkoorintamalla myös minun kohdalle. Manto-ojan jälkeen olin apuna suunnittelemassa Vongoivan kammin rakentamista, sen jälkeen sain olla mukana Mallan luonnonpuiston korsutalkoissa ja kuukautta myöhemmin Rakitsanojan talkoot. Tässä vaiheessa itärajan "tukeminen" tuli minun osalta tehtyä ja siirryin lempialueelleni Käsivarteen. Siellä vielä tähän kymmenvuotiskauteen mukavasti täydennystä: Ropin autiotuvan saneerausKalkkuoaivin autiotuvan saneeraus ja viimeksi tehty Taabman autiotuvan saneeraus . Eli elokuun viimeinen päivä järjestämme nyyttikesti periaatteella talkoiden juhlakokoontumisen Manto-ojan autiotuvalla. Haaveena on että saan siihen kytkeä myös jonkinlaisen vaellusreissun, joko ennen kokoontumista tai sen jälkeen. 

Sitten onkin vuorossa perinteinen ruskaretki viikko Ylläksen maisemiin syyskuun loppupuolella. 





 Eli tuohon jos vielä lisää viikonloppureissut niin tästähän voisi syntyä ihan hyvä retkeilyvuosi, aika näyttää kuinka toteutus onnistuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti