keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Karkausvuosi

Karkausvuosi on jo hyvässä vauhdissa ja karkaamisista ei mitään tietoa, mitä nyt  koirat välillä vähän karkailee.
Alkuvuoden retkien suunnittelu on kuitenkin edennyt mukavaan malliin, nyt kun vain jotenkin pärjäilee tuon alati nousevan reissukuumeen kanssa.

Kevätvaellukseni ajoittuu tällä kertaa myöhemmäksi kuin mitä aikaisemmin, siinä mielessä vähän uusi tilanne. Mikäli kevätvaellusreissu menee suunnitellusti, niin tällä kertaa vietän vähän vajaa kaksiviikkoa tunturissa kokonaan toukokuun puolella. Kun täällä etelässä päästään jo toivottavasti alkavan kesän makuun vappuna, niin minä pakkaan sukset ja ahkion autoon ja käännän auton keulan kohti Kilpisjärveä.

Uusi kaverini Soolo koira täyttää parin viikon päästä vuoden ja nyt se pääsee mukaan jolkottelemaan ensimmäiselle talvivaellukselle. Mutta onhan se sille jo kolmas lapin vaellusreissu, ei paha tuohon ikään ajatellen. Uskon saavani siitä upean vaelluskaverin, veto ja kanto hommiin se tosin pääsee vasta noin vuoden päästä, kunhan se on ehtinyt riittävästi vahvistua.

Reissusuunnitelmaakin olen yrittänyt mielessäni ja välillä kartallakin vähän hahmotella, mutta tällä kertaa on ajatuksena lähteä nautiskelemaan keväthangista ilman tarkempaa suunnitelmaa. Ajatuksissa on tällä kertaa harrastaa (ehkä) myöskin yöhiihtoa, onhan tuohon aikaan käsivarressa oikeastaan valoisaa jo ympäri vuorokauden. Äitienpäiviikonlopulle on järjestetty muutamien tuttujen kanssa yhteinen kokoontuminen tunturiin, mutta muuten on tarkoitus kuljeskella itsekseen.

Pikkuhiljaa pitää varusteitakin käydä läpi, uudet teleskooppisauvat kävin jo hankkimassa, suksien pohjaan pitokarvat on myös jo kaapissa odottamassa. Nyt uskaltaa jo viedä suksetkin asiantuntijan käsittelyyn, kun täällä ei enää tarvi kuvitella hiihtävänsä.
Varmaan varustelistan läpikäynti ja tulostus pitää hoitaa lähipäivinä, niin saa viimeisen tsekkauksen siitä, että pitääkö vielä jotain hankkia vai löytyykö kaikki tarpeellinen jo kaapista. Uuden säänkestävän kartankin kävin hankkimassa, pääsee sekin testiin tunturituuleen.
Ruokapuoltakin olen jo alustavasti vähän tuumaillut ja sopivat sisäfileet on pakasteessa odottamassa reissuun lähtöä. Ehkäpä ensiviikolla pitää kirjoitella ruokalista valmiiksi, niin voi ainakin kuivamuonien osalta suorittaa hankinnat jo hyvissä ajoin.

Eikä se vaellukselle lähteminen niin helppoa ole, tässä pitäisi vielä ehtiä vähän opiskelemaankin. Kaveri on hankkinut uuden turvalaitteen ja testailen ja hankin siitä ja sen toimivuudesta meille yhteisiä kokemuksia kevätvaelluksella.
keltainen tiili lähtee siis mukaan, mutta vielä en ole ehtinyt yhtään opiskella sen käyttöä, tosin nyt on jo manuaali tulostettuna paperille odottamassa opiskeluinnostusta.

Eikä siinä vielä kaikki, kun palaan tuolta kevätvaellukselta, niin kolme viikkoa tehokasta työntekoa ja viikoksi taas lappiin. Tällä kertaa semmoinen yhdistelmä matka, kanootilla jokea laskien ja välillä maastossa patikoiden. Reipasta menoa on tiedossa alkukesän tulvavesissä, epäilen että eiköhän tuossa joku uintireissukin voi olla tiedossa. Onneksi tämän reissun suunnittelusta vastaa henkilö, jolla on paljon kokemusta melonta hommista, itse pääsen kokeneempien mukaan oppimaan. Jääkööt tarkemmat tiedot reissusta odottamaan "reissumestarin" julkaisua, luulisin hänen siitä omaan Tervastulia blogiinsa jossain vaiheessa kirjoittavan.

Eli karkausvuoden ensimmäisen puoliskon osalta vaikuttaa retkeilymielessä mukavalta. Kesäajan ohjelma onkin sitten niin tiivis, että silloin en retkeilemään ehdi millään. Mutta syksylle pitää yrittää kehittää muutama reissu, niin saadaan tämä karkausvuosi retkeilymielessäkin hallintaan.

ja taas karttaa tutkimaan :)