sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Kesäviikonloppua

Viikonloppu takana ja työviikko edessä.
Mukavasti riitti taas viikonlopulle toimintaa, lauantai aamuna kävin nautiskelemassa torielämästä. Mukava oli kahvikupin äärestä seurailla vilkasta torielämää Tammelan torilla Tampereella.

Illalla reilun kymmenen kilometrin melontareissu Kaitavedellä ja tänä aamuna suuntasimme Ronin kanssa Pukalaan. Järven länsipäästä Vuolletien sillan vierestä sain kanootin hyvin pudotettua vesille ja siitä sitten kanootin nokka kohti Pukalajärveä. Tuuli kävi koillisesta ja meloskelin järven eteläreunaa reilut pari kilometriä, josta suuntasin järven yli Valkealahden länsipuolelle. Kallioilla näytti olevan joitakin retkeilijöitä auringon otossa ja jatkoin pohjoisrantaa pitkin kohti Roninmaata ja siellä olevaa nuotiopaikkaa ja laavua.
Kallioisilta rannoilta katselin sopivaa rantautumispaikkaa
ja sellainen löytyi rannan lähellä olevan pöydän ja penkkien vierestä.



Nostelin varusteet läheiselle nuotiopaikalle ja virittelin tulet. Tulen syttymisen jälkeen kävimme Ronin kanssa katselemassa läheistä laavua. Muutaman ajatuksen vaihdoin laavulla yöpyneiden kanssa, mutta poistuimme takaisin omalle nuotiolle nauttimaan upeasta aurinkoisesta säästä.

Reilun tauon jälkeen jatkoimme vielä jonkin matkaa eteenpäin kierrellen saarten väleistä. Tähystäjä oli keulassa tarkkana.
 Välillä se antoi palautetta katsomalla suoraan melojan suuntaan.
Suurimman osan melontaretkestä se kyllä vietti kanootin keskiosassa, siinä se sopii halutessaan myös makaamaan, sikäli mikäli se malttaa.
Pohjoisrantaa olikin hyvä meloskella takaisinpäin, koska se oli hyvin tuulensuojassa.
Hieno päivä ja hieno pikareissu, taisi sitä melontaa kertyä kartasta mitattuna tällekin päivälle lähelle 10 km. Hienoa asua paikkakunnalla jossa ympäristö on täynnä hyviä melontamahdollisuuksia.

perjantai 5. heinäkuuta 2013

Melontaa

Kesä parhaimmillaan
Sopivan kanootin katselu oli ohjelmassa koko alkukesän ja juhannuksena kävin lopulta hakemassa vähän käytetyn lasikuitukanootin.
Tältä se näyttää









Tämmöistä palautetta oli Eräkettu antanut tästä mallista:

Eräkettu kokemuksia Taimen kanootista

Siitä lähtien on sitten kanootti saanut kohtuullisesti viettää vesielämää, lähialueelta on nyt löytynyt vielä paljon paremmat melontamahdollisuudet, kuin mitä edes etukäteen ajattelin. Puolen tunnin ajomatkan sisältä löytyy uskomaton määrä upeita järviä ja jossain vaiheessa kokemuksen karttuessa varmasti myöskin rauhallisia jokia.

Kokemus on ollut hieno, kanootti tuntuu järvellä kulkevan hyvin ja muutaman reissun olen tehnyt sillä myöskin Ronin kanssa.
Aluksi se vähän ihmetteli tämmöstä kulkumuotoa ja haki tasapainoa, mutta nyt se jo pääosin seurailee tilannetta istuen kanottissa tai välillä pohjalla maaten. Melomaan se ei ole suostunut.
Kanootin vakaudesta kertonee jotain se, että Roninkaan kanssa emme ole onnistuneet kaatamaan kanoottia.



Kohtuullisen kovassa tuulessa ja aallokossakin olen vähän päässyt sitä testailemaan ja hyvin on sielläkin pärjäilty
Vesi on hieno elementti, monenmoista vedessä viihtyvää lentävää on jo pieniltä melontareissuilta löytynyt, tämmöiseenkin törmäsin kun kävin melomassa Kangasalan Saarikylien "saaristossa".

Kuvan tuulimyllyä olin kyllä aikaisemminkin katsellut maalta päin, mutta tältä se näytti kanootista katsottuna.



Muutamia upeita auringonlaskujakin on kohdalle sattunut, välillä on tullut kiivettyä katselmaan sitä kallioisten saarten päältä
Ja välillä lähempää vedenpintaa






Tälle illalle tuli taas uusi hieno kokemus, kävin Ronin kanssa melomassa Näsijärvellä. Keli oli vaihteleva ja oli hieno äänikokemus, kun sai järvellä kuunneella tulevan vesisateen lähestyvän.
Välillä olimme kovassa rankkasateessa ja se näytti vähän Ronia häiritsevän, mutta kaikenlaiseen keliin on syytä senkin tottua. Lämmin kesäsade tuntui tosi kivalta ja taas tuli katsasteltua lähiseutuja uusista "kuvakulmista".
Jo tällä vähäisellä kokemuksella voi sanoa, että upea harrastus.