lauantai 6. huhtikuuta 2013

Kevätvaellukselle ?

"Pahasti" näyttää siltä, että kevätvaellukselle lähtö voisi onnistua suunnitellusti.
Kaikki muut eväät paitsi voit, juustot, leikkeleet, pekonit, makkarat ja tuoreet leivät on jo pakattuna.
Muutaman vuoden olen käyttänyt eväiden pakkaamiseen sisäkkäin meneviä läpinäkyviä muovilaatikoita. Muut kuin kylmässä säilytettävät (jotka pakataan ahkion pohjalle) eväät sopivat noihin laatikoihin. Minulla on 2x SmartStore 15 (40x30x19 cm) laatikkoa ja 1x SmartStore 14 (40x30x12 cm).

Niihin saa eväät todella tehokkaasti pakattua, en usko että mihinkään pussiin niitä saisi yhtä pieneen tilaan. Nyt laatikoissa on vielä hyvi tilaa tuoreille leiville, käsirasvalle, aurinkovoiteelle kosteuspyyhkeille yms. pikkutilpehööreille.


Laatikon koko on juuri sopiva, että se sopii ahkioon poikittain ja sen alle jää pieni tila lihoille, leikkeleille yms kylmässä säilytettäville.
Laatikoilla on helppo siirtää haluamansa ruuat ahkiosta sopivaan paikkaan.
Kun laatikon sisällöt alkavat vajoamaan, niin ne voi pakata sisäkkäin ja reissun lopppuolella onkin kaikki kolme laatikkoa pakattuna sisäkkäin







Eilen menin hakemaan koiralle kuivalihat, niin tulikin yllätys ettei sitä ollutkaan saatavilla. Syksystä asti on kuulemma ollut saatavuus ongelmia. Onneksi myyjä on vetokoiraharrastaja, niin kaivoimme hyllystä tilalle sopivaa kuivamuonaa, jonka lihapitoisuus on n. 80% ja sen lisäksi pakkasimme kuivattua naudan "vatsanahkaa" herkkupalan joka päivälle. Illalla saikin koira ensimmäiset maistiaiset reissuruuasta, kun sekoitin sitä vähän normiruuan sekaan.
Toistakuukautta on koira syönyt suurennettua annosta, niin olen saanut kerrytettyä sille vähän ekstrapainoa ennen reissua.

Samoin varusteet on lähes kaikki kasassa, ainakin varustelistassa olevien ruksien mukaan. Listan mukaan ainoastaan ns. perässävedettävät partakoneen terät on vielä kaupassa.

Heti viikon alussa vien sukset vielä huollettavaksi, niin että joku joka osaa, saa laittaa sukset luistavaan kuntoon.

Eilen käytin kodan vielä pystyssä ja suoritin ahkion koepakkauksen, kodan tilalle pakkasin kuormaan samankokoisen pussukan, niin näki hyvin tuon kokonaisuuden.


Kyllä se tuo lähtökuorma vaikuttaa taas melko isolta, mutta luulen sen olevan nyt vähän pienempi kuin edellisten keväiden reissulla.
Siitä se kuorma sitten alkaakin reilun kilon päivässä kevenemään ja jos reissu menee suunnitelmien mukaan, niin paluukuorman paino on vähän yli 20 kg keveämpi kuin lähtöpaino

Roni se taas ihmetteli eilen isäntänsä touhuja. Se makoili lumessa tarkkailemassa tilannetta, kun ensin pystytin kodan ja sitten  pakkasin ahkion. Mitä lie ajatellut siinä vaiheessa kun aloin siirtämään tavaroita ahkiosta takaisin sisälle.

Tämän hetken sääennuste näyttää, että auringonpaisteessa pikku pakkasella ja tuuli seläntakana saisin lähteä liikkeelle perjantaina. Alkuviikolle lupailee pientä lumisadetta, mutta onneksi sää on vaeltajalle aina sopiva.
Ihan mukavalle tuolla lähtöpaikalla nytkin näyttää.